Tesla

Tesla Model 3 Highland: Test z Německa

Cesta 1400 km do Německa s Tesla Model 3 Highland ukázala silné i slabé stránky modernizovaného sedanu.

April 26, 2024

Teslou do Německa

Výlet do Hamburku se stal ideální příležitostí pro vyzkoušení nového modelu Tesla Model 3 Highland. Během jízdy do Berlína a následného návratu do Česka jsme měli možnost otestovat výkon a efektivitu vozu na dlouhé vzdálenosti. Zaměřili jsme se na spotřebu energie, dojezd, rychlost nabíjení a komfort jízdy. Tyto aspekty nám poskytly detailní přehled o tom, jak se Tesla Model 3 Highland chová v reálných podmínkách a jaké výhody či výzvy přináší.

Co jsme zjistili

Testovací jízda s modelem Tesla Model 3 Highland zahrnovala komplexní trasu po německých dálnicích, která nám umožnila vyzkoušet vůz ve všech možných podmínkách. Naše trasa vedla z Hamburku do Berlína a zpět do Česka, což představovalo výzvu nejen pro vůz, ale také pro samotné řidiče. Během cesty jsme zkoumali spotřebu energie a sledovali, jak se vůz chová při různých rychlostech a zátěži. Zaměřili jsme se na testování funkce autopilota, která umožňuje autonomní jízdu po dálnicích, a také rekuperaci, která je klíčová pro prodloužení dojezdu.

Dále jsme zkoumali systém navigace a jeho schopnost přizpůsobit se aktuálním podmínkám na silnicích. Během celé cesty jsme několikrát zastavovali na nabíjení, což nám poskytlo možnost porovnat různé nabíjecí stanice a zjistit, jaké jsou možnosti rychlého nabíjení pro dlouhé vzdálenosti. Na některých stanicích byla doba nabíjení delší, což představovalo výzvu při plánování cest, zatímco jiné stanice nabízely rychlé nabíjení, což bylo velkým přínosem. Celá testovací jízda nám umožnila získat podrobný pohled na to, jak se Tesla Model 3 Highland osvědčuje v reálných podmínkách, a poskytla nám cenné poznatky o výkonu, komfortu a efektivitě tohoto elektromobilu.

Shrnutí

Celkově byl test s modelem Tesla Model 3 Highland pozitivní. Jízda byla komfortní a efektivní, s mnoha inovativními funkcemi, které usnadňují řízení. Spotřeba energie byla nižší, než jsme očekávali, a dojezd byl dostatečný pro dlouhé vzdálenosti. Výzvy se objevily hlavně při nabíjení, kdy některé stanice byly pomalejší než jiné. Přesto jsme byli ohromeni, jak snadno jsme zvládli 1400 km dlouhou cestu a jaký komfort a efektivitu Tesla Model 3 Highland nabízí. Pokud chcete vidět více, sledujte celé video z naší jízdy a zjistěte všechny detaily.

Jan Piechaczek

Šefredaktor

Jsem šéfredaktor serveru zaměřeného na elektromobilitu, oblast, která představuje budoucnost dopravy. Moje vášeň pro technologii a udržitelný rozvoj mě přivedla k tomuto zaměření, kde mohu spojit svůj zájem o inovace s odpovědností vůči životnímu prostředí.