Reportáže

Ochutnávka Texasu

Přesun z Hustonu do Austinu, prohlídka továrny Tesla, barbecue, Hot rody a slavný Netopýří most.

March 28, 2024

Přesun a Tesla v Texasu

Náš výlet začal přesunem z Hustonu do Austinu, města, kde se nachází továrna Tesla, jež byla hlavním cílem naší návštěvy. Přestože prodej aut Tesla je v Texasu zakázán, překvapil nás plně obsazený parkoviště u jednoho z jejich servisních center. Těšení na prohlídku vnějšku továrny bylo velké, i když ještě nebyla plně dostavěná.

Prohlídka továrny Tesla

Díky dohodě s Joe Tegtmeyerem, YouTube hvězdou známou svými videi o výstavbě továrny, jsme získali osobní prohlídku. Joe pro nás letěl dronem a ukazoval nám okolí továrny, zatímco ochranka nás nechala na pokoji, když viděla, že jsme s ním. Po prohlídce jsme Joea pozvali na typické texas barbecue, kde jsme měli možnost okusit místní speciality a obdivovat americké hotrody na parkovišti. Neodolal jsem ani nákupu typického texaského opasku v obchodě Cavenders.Večer jsme se vydali do centra Austinu, kde jsme obdivovali krásu města, jeho riverwalk a slavný netopíří most, domov 1,7 milionu netopýrů. Po setmění jsme sledovali, jak netopýři vylétávají z mostu, což byl nezapomenutelný zážitek.

Shrnutí

Texas nám nabídl nezapomenutelné zážitky, od prohlídky továrny Tesla, přes autentické texas barbecue, až po večerní procházky Austinem a sledování netopýrů. Pokud máte rádi technologie a Ameriku, neváhejte se přihlásit na další výlet. Připravte se na dobrodružství plné technologií, americké kultury a jedinečných zážitků. Pro více informací sledujte náš další podzimní turnus na ilumio.cz a shlédněte célé video.

Jan Piechaczek

Šefredaktor

Jsem šéfredaktor serveru zaměřeného na elektromobilitu, oblast, která představuje budoucnost dopravy. Moje vášeň pro technologii a udržitelný rozvoj mě přivedla k tomuto zaměření, kde mohu spojit svůj zájem o inovace s odpovědností vůči životnímu prostředí.