Elektromobilita

Elektromobilita v Brně

V Brně vzniká nový studijní program zaměřený na elektromobilitu, první svého druhu v ČR.

March 10, 2024

O co se jedná

Vysoké technické učení v Brně přichází s novinkou: studijním programem elektromobility, reagujícím na dynamický vývoj v automobilovém průmyslu a nedostatek kvalifikovaných pracovníků. Tento program je odpovědí na poptávku firem po specialistech v oblasti elektroniky a elektromobilů.

Obsah programu

Studijní program elektromobility na Vysokém učení technickém v Brně je navržen tak, aby poskytl studentům hloubkové znalosti a praktické dovednosti v oblasti elektrických vozidel a souvisejících technologií. Kromě základních předmětů zaměřených na design elektroniky a autonomní systémy se program věnuje i pokročilým tématům jako je teplotní management, energetická efektivnost a integrace obnovitelných zdrojů energie do systémů elektromobilů. Důraz je kladen na praktickou aplikaci teoretických poznatků ve spolupráci se zahraničními průmyslovými partnery, což studentům umožňuje získat reálné zkušenosti a kontakty v oboru. Program také podporuje rozvoj mezioborových dovedností, včetně projektového managementu a komunikace v anglickém jazyce, což připravuje absolventy na úspěšnou kariéru v mezinárodním prostředí.

Shrnutí

Program elektromobility v Brně slibuje vyplnit mezeru na trhu práce tím, že připraví studenty na výzvy moderního automobilového průmyslu. Nabízí unikátní kombinaci teorie a praxe s mezinárodním rozměrem, slibující široké uplatnění absolventů. Přihlašte se a buďte u zrodu nové éry v automobilovém průmyslu. Pro více informací shlédněte video.

Jan Piechaczek

Šefredaktor

Jsem šéfredaktor serveru zaměřeného na elektromobilitu, oblast, která představuje budoucnost dopravy. Moje vášeň pro technologii a udržitelný rozvoj mě přivedla k tomuto zaměření, kde mohu spojit svůj zájem o inovace s odpovědností vůči životnímu prostředí.